36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Укрепват сградата на художествената галерия в Плевен

През месец май започва конструктивното укрепване и възстановяване на сградата на ХГ „Илия Бешков”, която се намира на бул. „Скобелев” в Плевен. Високи подпочвени води са образували в основите на зданието кухини, или т. нар. каверни. По тази причина в галерията ще бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и ще бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж, информираха от пресцентъра на общината. Ще бъдат изпълнени нови стоманобетонни плочи и ще се смени дограмата. Стойността на дейностите е 389 458.67 лева с ДДС. Срокът за завършване на обекта е 110 дни.

Сред важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е и стартът на основен ремонт на подхода към Скобелев парк музей и пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”. Изготвеният цялостен проект е на стойност 4 191 975.94 лв. с ДДС. Ще бъде извършен цялостен демонтаж на съществуващата настилка от полиран мрамор и полагане на нова настилка от термолющен гранит, ще се изгради поливна система, ще се направи реконструкция на съществуващия водопровод. Предвидено е и изграждане на нов дъждовен колектор, осигуряване на достъпна среда, озеленяване, подмяна на осветителните тела с нови, изграждане на детска площадка и фитнес на открито.

Реконструкцията ще се извърши на два етапа. Първият включва участъка от паметника „Майка България“ до входа на Скобелевия парк. Необходимите средства в размер на 584 120 лв. се осигуряват от предоставените с Постановление на Министерския съвет 700 000 лева по повод годишнина от Плевенската епопея.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ