12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

ТЕЦ „Бобов дол“ планира изграждането на инсталация за сушене на въглища

Инсталация за сушене на въглища ще изгради ТЕЦ „Бобов дол“. С нея ще се намалят вредните емисии при работата на централата, заяви пред БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

Денонощно тецът изгаря по около 10 хил. тона твърдо гориво, но използва и биомаса.

Инсталацията ще бъде построена върху терен от около 32 декара на производствената площадка на теца. Това се прави за пръв път и ще повиши значително качеството на използваното гориво, уточни инж. Спасов.

Централата има внесено и инвестиционно намерение и разработен проект за преминаване на газ и не се отказва и от тази идея.

Работим във всички възможни посоки. Докато има вариант да се работи с въглища, ще поддържаме и мощности на въглища, макар че ще започне леко-полеко заместването им с газ. Това може би след 2-3 години ще навлезе по-сериозно в нашата производствена програма, докато изсушаването на въглища е по-бърз процес“, каза още инж. Спасов.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ