13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

След 10 години забавяне: Приеха ОУП на Асеновград

Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) на община Асеновград прие Общия устройствен план (ОУП) на града и прилежащите му землища, информират от администрацията.

На свое заседание експертите са  разгледали предложенията, отправени от граждани по време на общественото обсъждане на Общия устройствен план на града и прилежащите му територии. Част от тях са приети и са отразени в разработката. Проектът бе разгледан и приет единодушно от разширения състав на ЕСУТ.

В заседанието участваха проектантите, представители на експлоатационните дружества, на държавните и контролните институции, както и експерти. Предстои окомплектоването на ОУП в окончателен вариант и въвеждането му в експлоатация, след решение на Общински съвет – Асеновград.

Рецензията на проекта пред ЕСУТ представи архитект Антоанета Топалова. Приемането на ОУП на Асеновград се случва 10 години след старта.

Разработването му стартира през 2011 г. По-късно е внесен в община Асеновград, след което през 2012 г процедурата е спряна.

 През 2019 г. същата е стартирана отново. Тогава в нея е отразено и развитието на града за периода от 2012 г. до 2019 г.

С ОУП се регламентират параметрите и типа на застрояване, както и бъдещото развитие на град Асеновград в инвестиционен и строителен план за период от 25 години.

 

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ