12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Казанлък започва строеж на жилища за социално слаби

Община Казанлък започва изграждането на 10  жилища за социално слаби хора. За реаелизацията на проекта са предвидени 4 терена в ж.к.“Изток“, където ще построят три, и в ж.к.“Христо Ботев“, където ще бъдат издигнати още две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи.

Договорът по инфраструктурния проект „Изграждане на социални жилища“ бе подписан през лятото на миналата година. Той предвижда предоставяне на 100% безвъзмездна финансова помощ в размер над 1 288 120 лв. между Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Казанлък.

Срокът за изпълнение на всички дейности по проекта е 30 юни 2022 г.

Новото строителство започва веднага след премахване на старите постройки на общинските терени. За бъдещите ползватели на социалните жилища са определени условия, на които трябва да отговарят. Сред тях са: участие в образователния процес, заетост, здравно осигуряване и други.

 

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ