10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Ремонтът на старозагорския зоопарк е на финална права

До 30 септември трябва да бъде завършен ремонтът на зоопарка в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти кметът Живко Тодоров, по време на представяне на проектите, които към момента се изпълняват в града.

Ако изпълнителят влезе в просрочие ще бъде санкциониран. За всеки ден забавяне след тази дата ще бъде налагана санкция в размер на 1 836,81“, обясни още градоначалникът и допълни, че са възложени и допълнителни дейности по изграждане на съоръжение за свободно пребиваване на мечки. Представителят на фирмата изпълнител Живко Желязков информира, че се работи усилено по завършване на мащабния проект. „Оптимисти сме, че до края на месеца ще успеем да завършим зоопарка. Всички подземни комуникации, стоманобетонни конструкции и метални конструкции са готови, приключи и полагането на първия пласт асфалтова настилка и остават довършителни работи“, категоричен бе Желязков.

Обновяването на старозагорския зоопарк се извършва по „Фонд за устойчиви градове“ (ФУГ). Договорът е за сумата от 4 199 939 лв., от които 2 477 964 лв. са съфинансиране от „Европейския фонд за регионално развитие“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ