15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Редят павета по улиците в Ямбол

Община Ямбол ремонтира части от най-компрометираните участъци от паважната настилка на четиринадесет улици в града. Изпълнените обекти са ул. „Ямболска комуна“, ул. „Жельо войвода“, ул. „Филип Тотьо“, ул. „Емине“, ул. „Вежен“, ул. „Чумерна“, ул. „Перелик“, ул. „Вихрен“, ул. „Богдан“, ул. „Скопие“, ул. „Вит“, ул. „Цар Самуил“, ул. „Кара Кольо“ и ул. „Тракия“.

Предстои ремонт и на други улици, сред които  ул. „Лом“, „Иван Рилски“ и ул. „Индустриална“. Гранитната настилка е важна не само заради запазването на автентичния облик на града, а и заради редица предимства като устойчивост на повърхностите и лесна поддръжка., които я правят предпочитана в много държави. Старите улици на много европейски градове, покрити с гранит от век назад, са напълно запазени и  изпълняват функционалното си предназначение. Освен това, в сравнение с асфалтовата настилка, паважната почти не се износва и при извършването на текущи ремонти възстановяването ѝ е значително по-лесно, което я прави ценена в много държави.

Гранитните павета имат отлични показатели за противодействие на шокови натоварвания, вибрации, налягане, температурни крайности и са устойчиви на въздействието на валежите и другите климатични явления, категорични са пътни експерти.

 

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ