19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Разширяват „зелената зона“ в два столични района

Зелената зона“ в софийските квартали „Яворов“ и „Иван Вазов“ ще бъде разширена. Това е част от промените в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, които Общинският съвет гласува.

 Предложението на районните кметове е вследствие на проведени обществени обсъждания с жителите на двата квартала. Разширението в квартал „Яворов“ обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул.“ Акад. Людмил Стоянов“. В квартал „Иван Вазов“ „зелена зона“ ще има от ул. „Бяла черква”. бул“ П. Ю. Тодоров“. бул. “България”. бул. „П. Каравелов“. 

Чрез тази мярка ще се осигури по-добро функциониране на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат гражданите, а също и ще намали трафика в съответните нови територии. Променя се и режимът на почасово платено паркиране в „зелената зона“. В  работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, а в събота – от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето.

 

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ