15 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Приключи ремонтът на Кадин мост на Струма при Невестино

Приключи ремонтът на строения преди 550 години Кадин мост на река Струма при с. Невестино, който е паметник на културата. Това беше направено по проекта за реновиране за около 400 хил. лева по Програмата за трансгранично сътрудничество със Северномакедонската община Проби щип.

Мостът е с дължина около 120 метра. Все още се чака решение от Министерството на културата дали да бъде отворен за движение.

Друг спорен момент е полагането на гранитните павета вместо асфалт, което беше направено извънредно по искане на Общината. 

Въпреки че след ремонта съоръжението може да поеме автомобили и камиони с всякакъв тонаж, архитекти и консултанти са на мнение, че Кадин мост е по-добре да стане туристическа атракция и да не е част от пътната инфраструктура.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ