12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Община Ямбол възстановява емблематични за града скулптури

Община Ямбол ще реставрира и ще върне на предишните им места емблематични за града скулптури, които през последните години са били отстранени от градската среда, съобщиха от общината.

Възстановени и отново монтирани ще бъдат бронзовите пластики „Перото“ с автор Димо Бояджиев, „Совалка“ на Тодор Ялъмов и „Птици“ на Иван Икелиев. И трите творби са в сравнително добро състояние и се нуждаят от козметичен ремонт. Назначена е специална комисия от експерти и общественици, която ще определи на кои места да бъдат експонирани пластиките.

Общината е започнала работа по реставрирането и връщането на емблематичната за града фигура „Диана с куче“ на скулптора Димитър Бойчев. Бронзовата композиция украсяваше главния път за Ямбол, но преди години бе похитена от вандали.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ