16 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

КАБ с пресконференция на тема „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“

Пресконференция на Камарата на архитектите в България ще се проведе на 4 февруари от 11 часа в сградата на БТА. Темата е „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“.

Участници ще бъдат арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ, проф. д-р арх. Борислав Борисов, зам.-председател на УС на КАБ, Борис Милчев, юридически съветник на КАБ.

Припомняме, че преди дни в писмо до президента Румен Радев, организацията поиска налагане на вето и връщане за ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Част от мотивите на камарата са, че приетият Закон съдържа множество разпоредби, които затрудняват инвестиционния процес, усложняват и оскъпяват административното обслужване, нарушават основни принципи на отношенията в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и влошават се условията за упражняване на професията „архитект“.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ