18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Община Димитровград с безплатна кампания. Ето каква

Община Димитровград стартира инициатива, в рамките на която ще предоставя безвъзмездно компостери в градска среда. Според замисъла, на жителите на града, включително и на тези в кварталите, ще бъдат предоставени безвъзмездно компостери за домашна обработка на отпадъци. От общинския пресцентър поясниха, че все повече зачестяват случаите в селата и в града, в които хората изхвърлят листна маса до бункерите за отпадъци. В същото време ангажиментът на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци, е да превозва и депонира твърдите битови отпадъци. Зелената листна маса обаче, като треви, клони и други растителни отпадъци от дворните места, не попадат в категорията „битови отпадъци“.

Идеята е опазване на чистотата и на приветливия вид както на общинския център, така и на населените места.

От 1-ви януари до 15-ти февруари 2022 г. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране. За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Като втори етап на кампанията се предвижда предоставяне на компостери и на жителите на останалите населени места в общината.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ