8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Община Асеновград с два проекта за саниране на читалище и библиотека

С проект „Културна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“ община Асеновград ще кандидатства за финансиране. Проектното предложение предлага общо функционално-пространствено решение за подобряване на енергийно-ефективността и функционалността на сградата, както и повишаване ефективността на трудовия и творческия процес.

Предвижда се подмяна на съществуваща дограма, подмяна на ВиК инсталация, ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови, подмяна на електроинсталация, въвеждане на енергоспестяващо осветление, окабеляване, сигнално-охранителна инсталация, подмяна на отоплителна и вентилационна система, както и ремонт на зрителната зала; подмяна на настилки и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Общинската администрация ще кандидатства за финансиране и с проект „Културна инфраструктура“ – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на библиотека „Паисий Хилендарски“.

Прогнозната стойност на двата проекта общо е около 3,6 млн. лв. Очаква се дейностите по изпълнение да стартират в средата на 2021 г., а крайният срок за реализация е декември 2023 г.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ