10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Минерална баня става модерен СПА център с пари по програма за трансгранично сътрудничество

Със средства по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014-2020 започна ремонт на обществената баня в Минерални бани – Хасково. Проектът е на стойност 573 400 лв.

Със средствата се предвижда цялостен ремонт на сградата, която е строена през 1932 г. През годините са правени само козметични ремонти частични подобрения по нея. Идеята е сега банята да стане модерен СПА център. Изцяло ще бъдат реновирани помещенията с ваните, басейните и съблекалните. По проект в СПА центъра ще се изградят и кабинети за рехабилитация и физиотерапия.

Минералната вода, която се ползва в курорта е близка по състав и качества на тази в прочутите Карлови Вари. Затова и районът е посещаван от туристи, както от страната, така и от други държави.

 

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ