19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Изграждат нова детска площадка в Ковачевци

Община Ковачевци обяви обществена поръчка с прогнозна стойност 65 500 лв. за изграждането на нова детска площадка. Проектът цели да създаде приятно и многофункционално място за игра на децата и възможност за възстановяване и спорт на хора от всички възрасти. На терена ще бъдат ситуирани детска площадка, съоръжения за стрийт фитнес и места за почивка. Те ще бъдат свързани с нова алейна мрежа.

За най-малките жители на населеното място ще се монтира двойна люлка, катерушка, пързалка и люлка тип везна. Съоръженията са предназначени за деца до 12-годишна възраст. За покритие на площадката е предвидена цветна ударопоглъщаща настилка, ще има и ограда с два входа.

В съседство ще бъдат разположени уреди за стрийт фитнес. Ще има беседка, ще се монтират пейки и кошчета за смет. Площадката ще бъде изградена върху площ от 200 кв. метра и трябва да е готова до три месеца.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ