21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Започват тестове за дигитална валута на еврозоната

До 2023 година е възможно да има дигитално евро, прогнозира професор Дейвид Йермак, преподавател в Ню Йорк и специалист по дигитални валути, цитиран от български медии.

По думите на Йермак централните банки от западните държави са длъжни да отбележат сериозен напредък в създаването на суверенна дигитална валута, обезпечена от централните им банки, за да не изгубят надпреварата с Китай.

Преди седмица от Европейската централна банка анонсираха началото на тестове за дигитална валута на еврозоната.

„По отношение на дигиталните валути на централните банки, мисля, че те ще бъдат много по-бързо при нас. Китайците вече имат такава! Вече говорим за въпрос на национална сигурност, а историята е показала, че това мотивира властите навсякъде по света да действат много бързо.

Предполагам, че ще видим суверенна дигитална валута на еврозоната през 2023 година, ако не и по-рано“, допълни Йермак.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ