15 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Държава и бизнес подготвят заедно проекти за цифровизация в различните сектори

Държавна агенция „Електронно управление“ е партньор на тазгодишната международна конференцията по киберсигурност, която за дванадесета поредна година събира на едно място топ експерти от световни компании – производители на решения за киберсигурност, представители на държавни организации и бизнеса, мениджъри по информационна сигурност и управление на риска, ИТ компании.

Предвидени са над 15 обучения, с фокус киберсигурност, уъркшопи, сесии с интерактивно съдържание, демонстрации на технологични решения, практически упражнения, дискусионен панел. Форумът се провежда едновременно в два формата – дигитален и физически, като активностите са през целия месец октомври, обявен за месец на киберсигурността.

По новата Оперативна програма за иновации и цифрова трансформация са предвидени 260 милиона евро. Българските проекти за цифров преход по Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост ще бъдат подготвени в партньорство на държавата с бизнеса. Очаква се, ИТ секторът да се включи активно с идеи и проектни предложения. Държавна агенция „Електронно управление“ ще продължи активно да работи с операторите на обществени услуги, публичната администрация и доставчиците на цифрови услуги за защита на критични информационни системи и бази данни в страната.

 

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ