23 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

ВиК – Шумен започва цялостна подмяна на водопровода в кв. Дивдядово

ВиК – Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово и прилежащите сградни водопроводни отклонения, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.

В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод, като на мястото на старите тръби от етернит, ще бъдат положени нови от полиетилен. Ще се обновят и 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.

По време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени. Проектът е част от програмата на ВиК – Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ