10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Визия за модернизма в съвременната архитектура представя наш архитект, преподавател в Нюйоркския университет

На 12 май от 17:30 часа в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив Регионалната колегия на КАБ в Пловдив кани на лекция на тема “Заветът на модернизма в съвременната архитектура и градоустройство“.

Гостуващ лектор е доц. д-р арх. Иван Шумков, завършил четири магистърски степени от ETSA Барселона, Университета във Флоренция и Харвардския университет GSD като стипендиант на Фулбрайт. Той получава докторска степен по архитектура през 2010 г. в Политехническия университет на Каталуния и Колумбийския университет GSAPP като стипендиант на Фондация „Льо Корбюзие“.

Арх. Шумков е доцент в Нюйоркския университет от 2013г. По време на академичната си кариера е преподавал също и в Harvard University GSD, Pratt Institute School of Architecture, Parsons the New School for Design, Intentional University of Catalonia и ETSA Barcelona.

Доц. Шумков е бил главен експерт в Направление „Архитектура и градоустройство“ в София. Преди това (2020-2021) е бил съветник на вицепремиера на България, където е работил по стратегии за регионално развитие, енергийна ефективност, саниране на сгради, иновации, образование, дигитализация на строителната индустрия и плана за възстановяване и устойчивост. Той е лицензиран архитект в Испания, Италия и България.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ