Изграждането на парк „Песъко“ в Боровец ще се реализира тази година

0

Проект за изграждане на парк „Песъко” в курорта Боровец ще се реализира до края на годината, информират от администрацията на гр.Самоков. Направен е оглед на терена, обсъдени са детайли, свързан и с настилката, както и въпроси относно етапите и начините на реализация.

Проектът е изготвен от ландшафтен архитект Мирослава Мерекьова, която се е придържала към съществуващата структура. Разработката е съобразена с екологичните изисквания и залага на природните елементи.

Предвижда се изграждане на екопътека, която ще започне от пробива до хотел „Иглика и ще продължи през целия терен до Стария център на Боровец. Тази зона е историческа и всички дейности са съгласувани и с Националния институт за културно наследство.

Проектът предвижда изграждане на алея, което да се ползва за разходка сред природата или от колоездачи. Към алеята ще има две зони за спорт с фитнес уреди и зони за отдих. Ще се използват изцяло естествени материали от камък и дърво.

При реализацията на проекта зоната ще бъде основно почистена от паднали дървета. Проектът ще стартира в максимално кратки срокове, като предстои изграждането на алеята да започне от долната част.

Снимки: Община Самоков

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си