18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Ремонтират часовниковата кула над сградата на Община Сливен

В ход са ремонтните дейности на градския часовник над сградата на Община Сливен. Те се извършват по алпийски способ. Предвижда се цялостно боядисване на часовниковата кула, подмяна на прозорците, както и ремонт и пребоядисване на част от компрометираната южна фасада на сградата. Срокът, определен за ремонтните дейности, е 50 календарни дни.

Строителството на сградата на Общината, над която се извисява часовниковата кула, завършва през 1936 година. Три години по-късно в кулата са монтирани механичното сърце и кръглоликият циферблат на градския часовник.

Височината на кулата е 53 метра. И днес, тя отмерва часовете, а по традиция, всеки ден, точно в 12 часа по обяд оттам звучи Добри Чинтуловата песен „Стани, стани, юнак балкански“.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ