9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Ремонтират часовниковата кула над сградата на Община Сливен

В ход са ремонтните дейности на градския часовник над сградата на Община Сливен. Те се извършват по алпийски способ. Предвижда се цялостно боядисване на часовниковата кула, подмяна на прозорците, както и ремонт и пребоядисване на част от компрометираната южна фасада на сградата. Срокът, определен за ремонтните дейности, е 50 календарни дни.

Строителството на сградата на Общината, над която се извисява часовниковата кула, завършва през 1936 година. Три години по-късно в кулата са монтирани механичното сърце и кръглоликият циферблат на градския часовник.

Височината на кулата е 53 метра. И днес, тя отмерва часовете, а по традиция, всеки ден, точно в 12 часа по обяд оттам звучи Добри Чинтуловата песен „Стани, стани, юнак балкански“.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ