18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Затягат правилата за преместваемите обекти в София

Столичният общински съвет подготвя промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която се затягат правилата за функционирането им и се повишават санкциите в случаи на нарушения, информират от администрацията.

Предвидена е глоба от 50 000 лева за собствениците на преместваеми обекти, които работят без разрешително. Въвеждат се и по-строги правила за снабдяването им с електроенергия, така че да се гарантира безопасността на работещите в тях и на преминаващите наоколо. Това поясни председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев за БНТ.

Днес тече акция по премахването на незаконните павилиони на пазара пред РУМ „Лозенец“ на бул. „Черни връх“ в София. На мястото на незаконните постройки ще бъде изградена нова пазарна секция под ръководството на общинското дружество „Пазари Запад“.

„Затяга се режимът за поставянето на преместваемите обекти и се променят правилата за контрол. Общественото обсъждане все още тече, събрали сме много предложения. Искаме правилата да бъдат направени така, че недобросъвестните, да си понесат отговорността“, коментира Георгиев.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ