14 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Арх. Алберто Мария Прина идва в София за ITALIAN DESIGN DAY 2022

На 29 май Конфиндустрия България организира ITALIAN DESIGN DAY 2022 – ежегодна инициатива, започната през 2017 г. от Министерството на външните работи на Италия с цел промотиране на емблематичния италиански дизайн по света. Организатори са ИЧЕ-Агенция София, Италианското посолство в София, Конфиндустрия България и в сътрудничество с Италианския културен институт.

Официален гост на събитието в София ще бъде арх. Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света като източник на нови тенденции в интериорния и продуктов дизайн.

За отражението на италианския дизайн върху модерните интериорни тенденции в България ще говори интериорният дизайнер Елена Мустакова, която съчетава италианско образование и българска креативност.

В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна.

Събитието ще завърши с нетуъркинг коктейл.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ