13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

С лиценз: София вече има хеликоптерна болнична площадка

София вече има първата лицензирана хеликоптерна болнична площадка. Транспортният министър Георги Гвоздейков връчи документите за регистрация на вертолетно летище на изпълнителния директор на болницата “Света Анна” д-р Славчо Близнаков.

Площадката отговаря на всички изисквания за регистрация и ще бъде включена в системата за спешна медицинска помощ по въздух.

“Столичната болница “Света Анна” има изградена площадка от години, която е използвана за спешни случаи около 10 пъти. От днес вече е част от цялостна национална система за оказване на спешна медицинска помощ по въздух”, каза още д-р Близнаков.

От здравното ведомство уточниха, че при добри климатични условия първият медицински хеликоптер ще кацне у нас на 31 януари и това е потвърдено от страна и на италианския производител. След пристигането хеликоптерът ще бъде регистриран и ще получи удостоверения за летателна годност. Според предвидения график през юни трябва да пристигне вторият, а до края на годината и третият хеликоптер.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ