12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Изграждат младежко градче в кв. „Ливадето“ в Троян

Кметът на Троян Донка Михайлова обяви, че е даден ход на изработване на подробен устройствен план за регулация и застрояване на терена на бившата детска градина в кв. „Ливадето“. Идеята е върху това пространство да израсне Младежко градче. Планира се да бъдат изградени 8-10 еднофамилни къщи за млади специалисти, които са подписали трудови договори за определен срок с фирми или институции от общината.

Общината ще осигури подземна инфраструктура, улица, малък парк с парково обзавеждане, детска площадка и паркинг за гости.

Донка Михайлова заяви, че някои предприемачи от общината вече са заявили намерение да изградят ведомствени жилища в Младежкото градче. Тя вярва, че и други ще ги последват.

За общината това може да бъде начин за привличане и задържане на млади специалисти, които да вложат знания и умения в развитието и модернизирането на общината. Администрацията може да търси финансиране от държавата, от бизнеса или от частни дарители.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ