21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Около 5000 лева за малък апартамент е самоучастието при саниране

Българската банка за развитие ще предоставя на желаещи граждани дългосрочни безлихвени заеми, за втория етап от санирането на многофамилните жилищни сгради. Те ще са гарантирани от държавата и ще се отпускат през общинските администрации.

Очаква се всеки момент да бъдат огласени подробности по механизма за кандидатстване. Тази възможност ще е насочена към всички крайни бенефициенти. Самоучастието по този етап на програмата е 20 на сто.

Около 5100 лева е средната стойност на самоучастие при санирането за апартамент от 60 квадратни метра. Вече са подадени 58 проектни предложения по етап 2 на програмата за около 14 млн. лева. Кандидатите са преди всичко по-малки сгради – до 1000 квадратни метра, където постигането на съгласие е очевидно по-лесно.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ