19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

КАБ отбелязва 85 години от създаването си с поредица от събития

Камарата на архитектите в България ще отбележи 85 години от създаването си с откриването на две изложби на 10 октомври, от 19:00 часа, в Централния дом на архитекта в София. Експозициите са на тема: “85 години Камарата на архитектите” и “Съвременна архитектура и софийски архитекти”.

Кулминацията на честванията ще бъде церемонията “Български архитектурни награди 2022″, която ще се проведе на 11 октомври.

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ