15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

КАБ отбелязва 85 години от създаването си с поредица от събития

Камарата на архитектите в България ще отбележи 85 години от създаването си с откриването на две изложби на 10 октомври, от 19:00 часа, в Централния дом на архитекта в София. Експозициите са на тема: “85 години Камарата на архитектите” и “Съвременна архитектура и софийски архитекти”.

Кулминацията на честванията ще бъде церемонията “Български архитектурни награди 2022″, която ще се проведе на 11 октомври.

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ