19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Изграждат пътна инфраструктура в нов квартал на Свиленград

Община Свиленград започна изграждането на инфраструктура на изцяло новия квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация в града. Вече са готови две нови улици. Те са с дължина близо 500 метра и се явяват продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка. Строителството им включва полагане на водопровод, прокарване на канализация, изграждане на пътна част с асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Изградени са водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти, както и отводняване на пътното платно с включване на дъждовните води към канализацията, ревизионни шахти и улични оттоци. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор е на стойност 444 000 лева.

Местност Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на р.Канаклийка и изграждане на паркова зона.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ