19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Откриха нова детска площадка в градския парк на Кубрат

Нова площадка за игра бе открита в градския парк „Омол“ в централната част на Кубрат.

В детският кът са монтирани пързалка с катерушка, тунелче и интересни табла с игри. Има и нов пясъчник, на който ще могат да се забавляват малчуганите. Новоизграденият обект е обезопасен с цветна дървена ограда.

Средствата за изграждането на съоръжението са осигурени изцяло от бюджета на общината. С финансиране от администрацията продължава обновяването и изграждането и на други детски кътове в града и населените места в Кубратско, посочват от местната управа. От там призоват както малките, така и възрастните да пазят новата придобивка, за да й се радват максимално дълго време.

В края на месец февруари тази година. бяха премахнати старите люлки и катерушки, монтирани преди 10 години по проект „Обновяване и развитие на населените места“. Съоръженията за деца бяха изцяло обновени, тъй като старите не подлежаха на ремонтно-възстановителни дейности, припомнят от общината.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ