10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Започва строителството на пешеходния мост между „Люлин“ и Западния парк

Вече има издадено разрешение за строеж за пешеходния мост, който ще свързва линейния парк в кв. „Люлин“ и Западния парк, съобщиха от Столичната община.

„Към момента в линейния парк са изградени тротоари, алеи, основите за различните видове площадки, направена е тръбната мрежа за площадково и алейно осветление, както и са монтирани фундаменти за електрическите стълбове“ – каза кметът на „Люлин“ Милко Младенов, който провери обекта заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и общински съветници от района.

Западната порта към Западен парк“ обхваща 10 дка общински терени и ще бъде разположен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“, срещу „Люлин“ 10.

Предвижда се да бъдат изградени пешеходна алея, осветление, видеонаблюдение, велотрасе, детски площадки, стрийт фитнес и кучешка площадка, както и зони за почивка. Дървета от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар и над 100 вида храсти ще бъдат засадени в зоната.

Реализирането на проекта стана възможно след като бе разработен и защитен подробен устройствен план на зоната.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ