24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ремонт по жп линията София-Бургас променя разписанието на влакове

От 1-ви август до 28-ми ноември 2021 г. ще бъдат въведени временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Белозем и Михайлово. Причина за промените са ремонти, които извършва ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“. Те са част от проекта за модернизация на жп линията София-Бургас.

За периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през Пловдив-Чирпан-Стара Загора, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание.

За обслужване на пътниците от бързите влакове София-Стара Загора-София и Пловдив-Варна-Пловдив, както и за пътниците от всички пътнически влакове, които се движат в участъка Пловдив-Стара Загора-Пловдив, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Белозем и Свобода.

Три бързи влака от Бургас за София и два бързи влака от Варна за София ще заминават по-рано от началните си гари.

Справка за промененото разписание клиентите на БДЖ могат да на правят на електронния пътеводител на страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г. Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ