Шотландски замък от 17-и век се продава за 625 хиляди британски лири

0

Замък от 17-и век край шотландския град Дънди е обявен за продажба с цена от 625 хиляди британски лири (730 хиляди щатски долара), предаде ДПА.

Сградата е разположена в северната част на града и е претърпяла основен ремонт от настоящите си собственици през последните три десетилетия. Запазени са части от средновековните и ренесансовите й характеристики в съответствие с историята.

Продажбата на замъка е поверена на компания, която го представя като място, подходящо за семеен дом, ваканционен имот или инвестиция.

В центъра на историческата сграда има салон с площ от 30,2 квадратни метра с висок сводест таван и трапезария с подова настилка от каменни плочи, камина и таван с дъбови греди. Замъкът разполага с три големи спални с открита камина и сводест таван, а също и душ кабина. До „Стаята в кулата“ може да се стигне през спалнята, която в момента е кабинет, а преди е била използвана като стая за изкуство.

Пътната инфраструктура около замъка е отлична, има железопътен и въздушен транспорт. В района се намират и голф игрища от световна класа.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си