10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Събират предложения на пловдивчани за облагородяване на Дановия хълм

Обиколка на Дановия хълм в Пловдив, известен още като Сахат тепе, планират активисти от БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour. Тя ще бъде на 17-и октомври, от 15 часа, а идеята е да се маркират проблемни зони и да се съберат мнения и предложения за бъдещето на локацията.

Акцията в Пловдив е част от глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че гражданите научават интересни исторически факти за местата, се набелязват и мерки за позитивна промяна на градската среда.

Освен тази акция в Пловдив продължават редица кампании и инициативи, целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда – почиствания, провеждане на образователни форуми за насърчаване на разделното събиране на отпадъци и рециклирането и други.

 

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ