16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Столична община тества нова екологична настилка за алеи

Общинското предприятие „Паркове и градини“ в София тества нова екологична настилка за алеи. Тя е изпълнена от натурален стабилизатор на почвата, естествен стрит камък и хидравлична вар. Като предимство на естествената настилка фирмата посочва, че е дишаща, както и че през лятото се нагрява по-слабо. Лесна е за поддръжка и удобна за използване.

Около 100 кв. м са положени на една от страничните алеи в Южния парк, за да се се види каква е издръжливостта й в условия на експлоатация.

Материалът за изграждането на алеята с новата настилка е предоставен като дарение от частна фирма, специализирана в производството на екологични строителни материали.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ