15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Столична община тества нова екологична настилка за алеи

Общинското предприятие „Паркове и градини“ в София тества нова екологична настилка за алеи. Тя е изпълнена от натурален стабилизатор на почвата, естествен стрит камък и хидравлична вар. Като предимство на естествената настилка фирмата посочва, че е дишаща, както и че през лятото се нагрява по-слабо. Лесна е за поддръжка и удобна за използване.

Около 100 кв. м са положени на една от страничните алеи в Южния парк, за да се се види каква е издръжливостта й в условия на експлоатация.

Материалът за изграждането на алеята с новата настилка е предоставен като дарение от частна фирма, специализирана в производството на екологични строителни материали.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ