Рокади в МРРБ: Трима зам.-министри освободени, един нов – назначен

0

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков. За промяната в ръководството на МРРБ съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С други заповеди на премиера в оставка от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Рокадите се случват в деня, в който министър-председателя Кирил Петков депозира оставката на кабинета си, след като се стигна до вот на недоверие след напускането на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция. Именно Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе един от ресорите, поверен на ИТН.

Кой е инж. Ивайло Стайков?

Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София (УАСГ). Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” – отново в УАСГ-София.

Ивайло Стайков е избран е за народен представител в 47-ото Народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, посочват от правителствената пресслужба.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си