10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Инвеститор иска да строи летище в Банско

В Община Банско е постъпило инвестиционно предложение за строителство на летище, информират от администрацията. Локацията е в зоната между курортния град и съседното село Баня.

Според заявения интерес от страна на инвеститора идеята му е за изграждане на малко летище. На него ще могат да се реализират единствено граждански полети. Това стана ясно по време на провелата се в Банско 21-ва Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

За целта от компанията инвеститор посочват, че желаят да наемат терен общинска собственост с размер от 300 декара. Ако условията им бъдат приети на заседание на Общинския съвет, още преди края на идната година могат да бъдат осъществени и първите кацания с малък самолет.

„Ако предложението за изграждане на летище се приеме, това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение“, коментират от Съюза на туристически бизнес в Банско. Предложението дава и надежда да се посрещат високоплатежни туристи в региона.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ