Контролирано взривяват 60 метров комин на фабрика в Пловдив

Институциите в града са създали организация акцията да мине безопасно

0

В ОДМВР Пловдив е постъпило заявление от лицензирана фирма за извършване на специални взривни работи на територията на Пловдив. С него се информира за планирано контролирано разрушаване чрез взривна работа на комина на бившата фабрика „Пулпудева“ на ул. „Владая“ № 3.

За специалните взривни работи, които ще се извършат днес за времето между 15.00 и 16.00 часа е получено разрешение от Дирекция „Инспекция по труда“ Пловдив, а Община Пловдив е уведомена за предприемане на действия по компетентност. Стоманобетонното съоръжение с височина около 60 метра ще бъде премахнато чрез взривяване, като дейността ще се извърши по утвърден и съгласуван проект при спазване на законовите изисквания.

Във връзка с осигуряване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и недопускането на инциденти по време на процеса, ОДМВР Пловдив е предприела мерки по информиране на жителите, които живеят и работят в района, както и осигуряване на безопасен периметър по време на подготовката и непосредственото извършване на взривните работи.

ВАЖНО!

От полицията в Пловдив съобщават, че за времето от 15.00 до 16.00 часа днес ще бъдат временно затворени за движение на пътни превозни средства и пешеходци улица „Владая“ в отстоянието между бул. „Шести септември“ и ул. „Правда“ и бул. „Марица юг“ в отстоянието от зоната зад хипермаркет „Мосю Бриколаж“ по посока кв. „Столипиново“ до ул. „Шумен“.

Движението ще се насочва по обходни маршрути, а периметърът около съоръжението ще бъде отцепен от полицейски екипи.

От ОДМВР Пловдив приканват хората, които живеят и работят в близост до мястото, да спазват стриктно указанията на охраняващите, с оглед гарантиране на тяхната безопасност.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си