България продава част от сграда на Международната инвестиционна банка в Москва

0

Министерският съвет одобри позицията на Република България за продажба на част от сградния фонд на Международната инвестиционна банка (МИБ) в Москва, Руска федерация.

Решението на правителството е във връзка с преместването на седалището на банката в Будапеща, Унгария, и възможностите за последващо използване на сградния фонд на МИБ, намиращ се в руската столица.

Международната инвестиционна банка е многостранна финансова институция за развитие, в която членуват България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Дейността й е свързана с финансиране и съфинансиране на икономически обосновани инвестиционни проекти и програми на страните членки, които са с приоритетно значение за развитието и диверсификацията на икономиките им, както и други проекти, които отговарят на целите на банката.

Международната инвестиционна банка подписа споразумение за придобиване на историческата сграда Lánchíd Palota, за да бъде разположена централата й в Будапеща, пише на сайта на международната финансова институция.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си