15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

До средата на май: Пускат всички фонтани във Варна

До 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовна оперативка на административните звена в администрацията. Само фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено обследване.

В същия период след надлежна проверка поетапно ще бъдат пуснати и градските чешми, включително тези в Морската градина. Кметът Благомир Коцев нареди проверка на чешмата на крайбрежната алея под сцена „Раковина“, възможностите за възстановяване на арката и водоподаването към нея.

Договорите за пътна поддръжка са подписани и започва поетапната рехабилитация на улици, като приоритетните участъци са посочени от съответните райони. От общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ увериха също, че на 1 юни Морската градина ще свети с подменено осветление.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ