15 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд „Резервен“, който е за крайно нуждаещи се граждани. Ще се обследва състоянието на всички имоти и ще се прегледа отново списъкът на чакащите.

По информация на дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ забавените с години преписки за прекратяване на съсобственост вече се решават. Общината е назначила актуални пазарни оценки, които ще бъдат предоставени за разглеждане на постоянната комисия „Собственост и стопанство“, а в последствие и от Общинския съвет.

Голяма група граждани, собственици на имоти с обща площ над 120 дка между изхода на Варна и пътния възел за летището, са инициирали Подробен устройствен план преди повече от 10 години, преминали са през всички административни процедури и от 2 години чакат планът да бъде гласуван от Общинския съвет. По информация на дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“ има актуализиран доклад по случая и върви процедура по събиране на съгласувателни подписи.

Жители на кв. „Чайка“ поискаха отсечката между бл. 191 и бл. 192 в квартала да бъде изградена като улица, какъвто план е имало още през 1997 г. По думите им мястото е неугледно, прашно и кално, а оттам ежедневно минават ученици от ОУ „Захари Стоянов“. Кметът Коцев обясни, че за да се изгради този участък, трябва да бъде включен в капиталовата програма на общината, като преди това бъде напълно приложена уличната регулация. Ще бъде проведен разговор с кмета на район „Приморски“, за да се включи въпросният път в списъка на обектите за текущ ремонт, докато се намери трайно решение.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ