15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Международна конференция за задачите на архитекти и инженери за създаване на хармонична среда

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се провежда днес 8 май в в София. Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят предизвикателствата пред регулираните професии архитект и инженер в строителството по пътя към хармонична среда на живот. Фокус на дискусиите ще бъдат възможностите за намиране на разумен баланс между частните и обществени интереси, между архитектурните и инженерни дейности в планирането.

Конференцията на Алианс за висока строителна култура (АВСК) ще постави особен акцент върху необходимостта от продължаващо професионално обучение на архитектите за усвояване на знания и умения, покриващи целия им професионален профил във фазите на един проект. Ще бъдат представени професионални практики от България и Европа в сектор „Строителство“ и ще бъде изследвана ролята на регулираните професии в него.

Форумът има за цел да активира дебат сред професионалистите от сектора за анализиране на проблемите в бранша от гледна точка на крайния потребител. На конференцията са поканени представители на институциите, местните власти, браншови и неправителствени организации, както и настоящи и бъдещи архитекти и инженери.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ