15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Нова визия на монумента „Лирата на Орфей“ в Кърджали

Една от емблемите на Кърджали – Монументалната пластика “Лирата на Орфей” ще бъде реновирана, информират от общината. Ще бъде направен ремонт на фонтаните, като един от тях ще бъде т. нар. „сух фонтан“. Кръговото пространство пред автогарата, на което е издигнат монументът ще бъде почистено, озеленено допълнително. Предвидено е и арт осветление.

Пластиката “Лирата на Орфей” беше открита през ноември 2006 година автор на композицията е скулпторът Зиятин Нуриев, а прилежащата зона е оформена по идея на проф. д-р арх. Кръстан Каракашев.

В Кърджали се готвят за ремонт и на фонтана на площад „Освобождение“, както и цялото пространство там, които са включени в отделен проект.

Визуализация: Община Кърджали

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ