20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Библиотеката в Осло – новото място за четене, дистанционна работа и срещи

Новата централна библиотека на Осло отвори врати и само за броени месеци се превърна в модерно място за срещи, учене и обмен на знания. Сградата е съвместен проект на архитектурните студиа Lundhagem и Atelier Oslo.

Концепцията на проекта е интериорът и архитектурата да вдъхновяват посетителите да изследват всички нови възможности и активности, които една съврменна библиотека може да предложи.

Проектантите са заложили на отворени пространства, организирани така, че да приканват посетителите да продължат към следващия кът.

Идеята е да обходят нови зони и всеки да открие свое персонално място за четене, дистанционна работа или социални контакти на територията на библиотеката.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ