19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Библиотеката в Осло – новото място за четене, дистанционна работа и срещи

Новата централна библиотека на Осло отвори врати и само за броени месеци се превърна в модерно място за срещи, учене и обмен на знания. Сградата е съвместен проект на архитектурните студиа Lundhagem и Atelier Oslo.

Концепцията на проекта е интериорът и архитектурата да вдъхновяват посетителите да изследват всички нови възможности и активности, които една съврменна библиотека може да предложи.

Проектантите са заложили на отворени пространства, организирани така, че да приканват посетителите да продължат към следващия кът.

Идеята е да обходят нови зони и всеки да открие свое персонално място за четене, дистанционна работа или социални контакти на територията на библиотеката.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ