9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Започва реализацията на мащабен воден проект в Старозагорско

С първа копка на 28 юли в Чирпан ще бъде даден старт на дейностите по водния цикъл в Старозагорско. Мащабният проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД е на стойност почти 122 млн лева. Той е свързан с рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа с краен срок на реализация 2023 година и засяга градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

Обхватът на инвестиционното намерение в Чирпан включва спиране на водоизточник „Текира“ поради влошени качества на водата и реконструкция на участък от довеждащия водопровод на водоизточник „Марица“ с обща дължина 5 341 m. Ще се включат и захранващи връзки към два водоема, с цел осигуряване на по-добро качество на водата и достатъчно количество питейна вода за гр. Чирпан.

Идейното решение за реконструкцията на водопроводната мрежа на Чирпан включва оформянето на три зони – висока и две ниски зони. Общата дължина на предвидената реконструкция е 989 m. Канализационната система ще бъде реконструирана, така че да поеме всички отпадъчни води от Чирпан и да ги отведе до новоизградената градска пречиствателна станция.

Инвестицията включва общо 1 961 m канализационна мрежа, голямата част от която е нови колектори. Част от проекта е и нова канализационна помпена станция.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ