16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Започва реализацията на мащабен воден проект в Старозагорско

С първа копка на 28 юли в Чирпан ще бъде даден старт на дейностите по водния цикъл в Старозагорско. Мащабният проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД е на стойност почти 122 млн лева. Той е свързан с рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа с краен срок на реализация 2023 година и засяга градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

Обхватът на инвестиционното намерение в Чирпан включва спиране на водоизточник „Текира“ поради влошени качества на водата и реконструкция на участък от довеждащия водопровод на водоизточник „Марица“ с обща дължина 5 341 m. Ще се включат и захранващи връзки към два водоема, с цел осигуряване на по-добро качество на водата и достатъчно количество питейна вода за гр. Чирпан.

Идейното решение за реконструкцията на водопроводната мрежа на Чирпан включва оформянето на три зони – висока и две ниски зони. Общата дължина на предвидената реконструкция е 989 m. Канализационната система ще бъде реконструирана, така че да поеме всички отпадъчни води от Чирпан и да ги отведе до новоизградената градска пречиствателна станция.

Инвестицията включва общо 1 961 m канализационна мрежа, голямата част от която е нови колектори. Част от проекта е и нова канализационна помпена станция.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ