13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Дострояват изнесена база на Тракийския университет в Старозагорски бани

В ход са строително ремонтните дейности на учебната база на Тракийския университет в Старозагорски минерални бани. Корпусът е започнат да се изгражда преди 30-ина години с идея да е изнесена база за различни мероприятия и форуми на учебното заведение. Преди 7 години обектът е замразен. За довършването му са необходими над 3 милиона лева, които университетът е подсигурил.

Базата е на 3 етажа с партер и сутерен. Тя ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни, но се очаква корпусът да бъде пуснат в експлоатация още през 2022 година.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ