12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Анализатори: Цените на жилищата у нас ще продължат да растат

Индексът на цените на жилищата ще продължи да нараства е през третото тримесечие на 2021 г. на годишна база. Това сочи прогноза на Българска народна банка, публикувана в периодичното й издание „Икономически преглед“.

Натрупаните спестявания в икономиката и липсата на достатъчно алтернативи за тяхното инвестиране в среда на ниски лихвени проценти представлява възможен фактор с проинфлационно влияние върху цените на жилищата, пише още в анализа.

Въпреки предизвиканото от COVID-19 влошаване на икономическата ситуация в страната, още през четвъртото тримесечие на 2020 г. индексът на цените на жилищата (ИЦЖ) се повиши с 5.4% на годишна база, сочат анализатори. Според тях тази тенденция ще се запази и до края на текущата година.

 

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ